In deze blog vertellen wij u graag alles over de pvc vloer.

Voor het leggen

Het belangrijkste onderhoud begint al voordat uw de PVC vloer gaat leggen: een goede basisvloer. Een basisvloer werkt egaliserend en voorkomt oneffenheden in uw nieuwe vloer. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer komt heel wat kijken, een zoektocht op zich. allereerst hebben wij verschillende soorten pvc vloeren zoal klik pvc (in de volksmond ook wel een pvc laminaat genoemd) en we hebben een dry-back pvc vloer (bij deze vloer egaliseren wij de ondergrond altijd met egaline en verlijmen wij de pvc vloer hierop). Als u bij ons in de groothandel komt helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze en geven u al het advies wat u nodig heeft. Twijfelt u over de ondergrond dan helpt ons service team u heel graag om u van het juiste advies te voorzien zodat wij samen tot een prachtig eindresultaat van uw pvc vloer komen.

Legwerk pvc vloer

Het legwerk

Hieronder vind u een opsomming van punten die van belang zijn voordat u de vloer gaat leggen

 • De basisvloer dient altijd vlak te zijn en mag een hoogte verschil hebben van maximaal 2 mm
 • Bij een klik vloer adviseren bij om de rubber ondervloer te gebruiken zoals wij hem aanbieden, deze ondervloer is gemaakt van natuurlijk vezels waardoor deze een extreem lange levensduur is en dus ook vaker te gebruiken is bij een verhuizing.
 • Bij een dry-back pvc word er door ons standaard een primer aangebracht voordat wij de vloer bij u komen egaliseren, dit omdat de egaline dan beter hecht op de ondergrond.
 • Vloerverwarming buizen dient men (bij eigen leggen dicht te zetten met snel cement) Nooit met tegellijm of egaline, omdat als de buizen warm worden dit nadelige effecten heeft op het eindresultaat. Kom wij de vloer bij u leggen dan zullen wij ook de sleuven dichtzetten met snelcement om u een levenslange garantie te kunnen geven.
 • Heeft u een houten vloer/ houten draagvloer dan hebben wij een pvc vloer met kurklaag voor u, hier hebben wij een zeer uitgebreide collectie van. Wij raden het af om op een houten vloer te gaan verlijmen omdat een houtenvloer altijd blijft werken, wij hebben dus speciaal voor de houten vloeren een uitgebreide collectie klik pvc met kurk onderlaag.
 • Plavuizen vloeren dienen de voegen worden dichtgemaakt met egaline ( indien met dit niet doet, is dit een zwakke plek voor de klik verbinding van een klik pvc
 • Laat uw vloer minimaal 24 tot 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar gelegd moet worden van minimaal 20 graden, dit omdat uw vloer dan op temperatuur kan komen en eenvoudig te leggen is.
 • Heeft u vloerverwarming, dan adviseren wij om het opstookprotocol zorgvuldig na te volgen, hiermee helpt u voorkomen dat uw beton/ cementdekvloer gaat werken en er dus scheurtjes is u uw basisvloer ontstaan die nadelige gevolgen hebben voor de uitstraling van de pvc vloer.

legwerk verlijmbare pvc vloer

Aanvullende tip voor het legwerk van de klik pvc vloer

 • Bij klik pvc dient men 5 mm ruimte vrij te houden tussen de muur en de eerste paneel pvc, ook bij verwarming buizen e.d. omdat een klik pvc vloer altijd iets moet kunnen werken, dit is ook de reden dat wij afkitten van een klik pvc vloer afraden.
 • Vraag de verkoper altijd om advies hoe u de klik pvc vloer moet leggen als u dit zelf gaat doen, ook in de verpakking vind u stap voor stap een beschrijving van het legwerk van de pvc vloer, lees deze voordat u gaat leggen zorgvuldig door.
 • Laat uw vloer minimaal 24 tot 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar gelegd moet worden van minimaal 20 graden, dit omdat uw vloer dan op temperatuur kan komen en eenvoudig te leggen is.
 • En klik pvc vloer moet gelegd worden op een daarvoor bestemde ondervloer, Bebovloeren heeft ondervloeren in het assortiment waarop wij 100% leg garantie geven.

Plinten bij de pvc vloer

De plinten/ randafwerking bepalen grotendeels de uitstraling van uw woning. Plakplinten worden vaak gebruikt op plekken waar muurplinten niet geplaatst kunnen worden zoals bij openslaande deuren om om de deurposten. Wij hebben verschillende soorten muurplinten, deze kunnen wij indien gewenst bij u komen monteren maar dit is ook zeer eenvoudig zelf te doen. (muurplinten worden indien mogelijk aan de muur gekit en waar nodig is aan de muur geboord). Dit is ook de reden dat wij het afraden om plinten voor het plaatsen al af te lakken of om gelakte plinten aan te schaffen. Onze plinten zijn wit gegrond en ons advies is dus ook om deze na het plaatsen door een vakkundige schilder te laten schuren, plamuren en aflakken. Doet u het in de juiste volgorde dan heeft dit het beste eindresultaat, uw schilder kan u het best adviseren over het afkitten van de plint nadat deze afgelakt is.

afkitten pvc vloer

Onderhoud advies pvc vloer

Voor het dagelijks gebruik adviseren wij om de vloer te stofzuigen met een borstel voor gladde vloeren. Daarnaast kunt u de vloer met schoon water dweilen.

De Bebo 2.0 Reiniger kunt u eens per twee weken gebruiken, u dweilt de vloer met een vochtige dweil en droogt deze na met een schone doek. Indien de schone doek waar u de vloer mee nadroogt nog erg veel vuil opneemt kunt u het reinigen van de vloer herhalen.

Voor Jaarlijks gebruik adviseren bij de Strip & Clean Basis R, dit product reinigt de vloer en brengt een beschermlaag aan.

Alle producten voor het juiste onderhoud van de vloer zitten standaard in ons onderhoud set, dit set is ook los te bestellen via info@bebovloeren.nl en u kunt ons natuurlijk ook bellen voor en het per telefoon bestellen op 0546-566127

Na het leggen van de pvc vloer

Wanneer uw PVC vloer vervolgens eenmaal er prachtig bij ligt, kunnen meubels kunnen (weer) op zijn plek. Plaats onder de meubelpoten viltdoppen om krassen te voorkomen. Helemaal bij meubels die u vaak verschuift, zoals stoelen. Om vuil van buiten zoveel mogelijk ook buiten te houden is een goede schoonloopmat voor buiten en een droogloopmat voor binnen een must. Natuurlijk blijft het niet stofvrij in uw woning en zult u regelmatig de stofzuiger ter hand moeten nemen. Pvc vloeren zijn mooi en erg praktisch tegelijk. U haalt een onderhoudsvriendelijke vloer in huis die een natuurlijke uitstraling heeft. Maar u hoeft de vloer niet te onderhouden zoals u met houten vloer wel zou doen. Het onderhouden van uw PVC vloer is net zoals bij laminaat vloer heel simpel door de vloer schoon te houden met de juiste producten, welke producten hiervoor geschikt zijn worden onder het kopje onderhoudsadviezen uitgelegd. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus start het juiste onderhoud al vanaf de eerste dag dat u van uw nieuwe vloer kan genieten.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!