Elke plank is uniek, iedere boom heeft een eigen verhaal..

Eikenhout is een natuur product, doordat elke boom uniek is, zal dit ook uitwerking hebben op elke tafel. Dit betekend dat elke tafel uniek is qua look. De ene tafel heeft meer noesten en scheuren als de andere tafel. Maar omdat het een natuurproduct is maakt dit juist een tafel uniek. De tafels die wij verkopen zijn van het merk Make6, en worden zorgvuldig samengesteld waardoor wij uiteindelijk een prachtige constante collectie hebben. Het getoonde blad in de showroom komt daardoor erg dicht in de buurt bij het uiteindelijke blad dat u nieuw van ons geleverd krijgt, dit geldt ook voor de eiken onderstellen.

Aan de rand van het blad vind u vaak een stukje spint hout, dit is het sterkste gedeelte hout van de boom en bevind zich dus ook aan de buitenrand van de boom. Spint hout heeft als eigenschap dat het iets lichter is van kleur, het werkt en splintert nagenoeg niet en geeft de tafel nadat deze behandeld is met olie een zeer karaktervolle uitstraling.

Een natuurproduct leeft

Zoals u weet is eikenhout een natuurproduct. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Ten gevolge van deze verandering kan het blad iets gaan werken. Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de woonkamer e.d. redelijk normaal en gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw meubel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een geijkte hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

Tip! Voor een gezond leefklimaat moet de luchtvochtigheid in de woning tussen de 45% en 55% zijn! Wist u dat de luchtvochtigheid ook invloed heeft op houten meubelen? Als de luchtvochtigheid te laag is, is de kans groot dat een houten meubel gaat krimpen/ schuren. Wij verkopen ook luchtbevochtigers, wij adviseren u om deze te gebruiken, zeker in het stookseizoen wat vaak begint rond oktober.

boomstamtafel eiken eiken salontafel met stalen kruispoot

Ontwerp uw eigen tafel!

Zoals u waarschijnlijk al weet verkopen wij massief eiken tafelbladen in recht en boomstam model en een prachtige collectie onderstellen in staal en hout. U kunt helemaal zelf uitzoeken wat u wilt kwa tafel, inclusief de kleur. Heeft u zelf een oud onderstel of vind u elders een onderstel dan kunt u natuurlijk altijd alleen het blad bij ons kopen, controleer echter wel of het onderstel voldoende steun geeft aan het blad waardoor deze niet gaat doorhangen. Neemt u het complete set bij ons af dan ontvangt u natuurlijk 100% garantie.

Tip! Wij hebben er bewust voor gekozen om onze tafelbladen niet met voorgeboorde gaten te leveren omdat u dan zelf kunt bepalen op welke plek u de poten plaatst i.v.m. de breedte van uw stoelen. Natuurlijk krijgt u van ons bij aankoop van een complete tafel altijd gratis een juist set schroeven geleverd.

eiken salontafel boomstam boomstamtafel

Voorkom vlekken en kringen op uw eiken tafel.

Onze olie geeft uw eiken tafel een mooie natuurlijke uitstraling en beschermt uw meubel goed tegen huishoudelijk gebruik. een groot voordeel van een met olie afgewerkte eiken tafel is dat u zelf erg eenvoudig vochtkringen, gebruikssporen, etc. kunt verwijderen. Dit doet u met behulp van intensief reiniger, en een onderhoudsolie deze producten kunt u bestellen via info@bebovloeren.nl of 0546-566127. Natuurlijk is het altijd beter om uit voorzorg te handelen en onderzetters onder uw bekers en glazen te plaatsen.

Eiken tafel kleuren

U kunt heel eenvoudig uw eiken tafel kleuren met een bij ons te bestellen kleurset, de juiste werkwijze hierbij is:

 • Tafel licht schuren met korrel 120.
 • Tafel stofvrij maken.
 • Oliën doorroeren met roerstaaf, en met een blokkwast aanbrengen.
 • inwrijven met een droge doek.
 • goed uitpoetsen
 • Na 24 uur is de tafel klaar voor gebruik.

Algemene adviezen

 • Tafel afnemen met goed uitgewrongen vochtige doek
 • Tafel voorzien van tafelbeschermer
 • Gebruik altijd een onderzetter voor uw hete pannen en of kopjes op het tafelblad
 • Voordat u de tafel gaat monteren zet u eerst de poten los onder de tafel, zodat u weet hoe het onderstel komt te staan
 • Altijd eerst gaten voorboren, dit om splinter en scheurvorming te voorkomen